Uluslararası Araştırma Projesi

Trakya Üniversitesi Özel Yetenekliler Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi uluslararası kapsamda gerçekleştirilecek olan kültürlerarası bir araştırma projesinin ekibi içerisinde yer alarak araştırmanın Türkiye boyutunu üstlendi. Proje katılımcıları olarak gerçekleştirilen toplantıda Türkiye Cumhuriyeti Trakya Üniversitesi Özel Yetenekliler Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Dereli, Amerika Birleşik Devletleri Emporia State University Great Plains Center for Gifted Studies direktörü Prof. Dr. Connie Phelps, Fransa Universite de Paris’den Prof. Dr. Todd Lubart, Güney Kore Soongsil University Gifted Education Research Institute direktörü Prof. Dr. Kyung Hwa Lee yer aldı. Dört farklı ülkede yürütülecek olan çalışmanın başlığı “Implications of family and personal dimensions on the development of 21st-century skills (Aile ve kişisel boyutların 21. yüzyıl becerilerinin gelişimine etkileri)” olarak belirlendi. Araştırma kapsamında özellikle “Yaratıcılık” becerisinin gelişimine etki eden faktörlerin kültürlerarası bağlamda incelenmesi hedeflenmektedir.

Bu içerik 18.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 133 kez okundu.